søndag 30. mars 2014

Verdens beste Oreokake oppskrift


Oreokake oppskrifter er noe som søkes utrolig mye av på Google for tiden. Over de siste årene har søket på Oreokake eksplodert, og det er tydelig at det det er blitt en trend å ta et kakestykke til kaffen eller som dessert etter middagen.


I den forbindelse har jeg valgt å legge ut den perfekte Oreokake oppskrift som er oversiktlig, enkel å følge, men likevel detaljert nok til at den uten erfaring skal kunne klare å ende opp med verdens beste Oreokake.



Bildet viser hvordan en Oreokake kan se ut.



Følg denne oppskriften etter "punkt og prikke" for å unngå eventuelle slurv feil.



Ingredienser:

500 g Oreo Cookies
120 g smeltet margarin
2 stk Tine kremost (naturell)
2,7 dl melis
3,7 dl Menkomel whipping / pisket til krem (fåes kjøpt i butikken)
3 ss sukker
1 pakke Toro sjokolademousse
3 dl helmelk



Slik gjør du:

1. 25% eller 125 g av Oreokjeksen legger du i egen skål og knekker de opp i små biter. Resten av kjeksen legger du i en gjennomsiktig pose og knuser/pulveriserer til fin melete konsistens.

2. Smelt smøret og hell over de pulveriserte kjekssmulene som du på forhånd har helt i bollen og bland sammen godt. Dette skal brukes til å smøre bunnen i kakeformen. Formen bør helst være rund med en diameter på ca 25 cm.

3. Du skal nå lage en kremete masse av Tine kremost og melis. Bruk en mikser for best resultat. Miks til du får en jevn og luftig masse.

4. Hell sukker i kremen (Menkomel whipping) og bland godt til den er stivpisket. Halvparten av den stivpiskede kremen skal blandes forsiktig inn i osteblandingen.

5. Smør så massen utover bunnen i den runde kakeformen og tilsett halvparten av Oreo kjeks bitene. Fordel jevnt utover bunnen, før den settes i kjøleskapet. La den hvile i 25-30 minutter.

6. Når det gjelder sjokolademoussen, følger du bare instruksjonene som er vist på pakningen. Ta resten av kjeks bitene og rør inn i moussen. Massen smøres over kakebunnen for så å stå minst 1 time i kjøleskapet.

7. På toppen, legger du et lag med krem og pynter med resterende smuler, eller lager mønster med feks. sjokoladesaus på flaske. Her er det bare å bruke fantasien…


Da er kaken ferdig, men for best resultat anbefales det at du først lar kaken stå i kjøleskapet å hvile over natten. Da vil smaken ha satt seg og ha den beste konsistens.

Har du fulgt oppskriften riktig, skal du ende opp med verdens beste Oreokake!




Viste du at: 

- Kaken går også under navnet Oreo Dream Cake, og er blitt obligatorisk på nesten alle kafeer rundt om i landet.

- Oreo ble hovedsaklig brukt av afro-Amerikanere, som et mer nedsettende ord på mennesker som har mørk hudfarge, men velger å sympatisere med hvite mennesker.

- Navnet "Oreo" antyder at et menneske er svart på utsiden og hvit på innsiden.

- Denne kjeksen som nå er kjent verden rundt, ble første gang produsert av den Amerikanske matvaregiganten Nabisco i 1912.







Relaterte lenker:



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar