onsdag 26. mars 2014

Enkel oppskrift på Oreokake med strø

Dette er en Oreokake oppskrift som er meget enkel å følge selv for den som ikke er noe til baker. Resultatet blir likevel utrolig bra, og du vil ende opp med en meget god og mektig Oreokake pyntet med sjokolade strø på toppen!



Bildet er inspirasjon til pynt på kaken



Oppskriften er satt opp slik at den skal være enklest mulig å følge med en detaljert beskrivelse på fremgangsmåte. Følger du denne oppskriften slavisk, kan du være helt sikker på kaken vil bli en suksess!



Ingredienser:

45 Oreokjeks
1,5 ss farin
2,7 dl melis
Philadelphia-ost (normal pakning naturell)
120 g smeltet smør (soft anbefales)
3,5 dl Tine kremfløte
1 pose med sjokolademousse
50 g kokesjokolade
Freia sjokoladesaus på flaske (slik som brukes over is)




Slik gjør du:

1. 30 Oreokjeks fin-knuses i en mikser. Bland så inn smøret med den pulveriserte kjeksen. Smør så deigen utover bunnen av kakeformen.

2. Sukker og fløte piskes til krem. Philadelphia og melis mikses sammen. Halvparten av kremen blandes med philadelphia blandingen og smøres over det som ligger i bunnen av kakeformen. 5 av Oreokjeksen hakkes grovt og drysses over kremblandingen.

3. Formel legges i kjøleskapet for ca 45 min. Neste 5 kjeks fin-hakkes og blandes godt med sjokolademoussen (moussen lages etter pakkens anvisning). Smør så over kaken når den er klar for å bli tatt ut av kjøleskapet.

4. Sett kaka igjen inn i kjøleskapet for 45 minutter før du legger på det siste laget med krem på toppen.

5. Til pynt, deler du hver enkelt av de 5 kjeks som er igjen i 4 biter. Da har du 20 små oreokjeks biter du kan stikke på toppen av kaka som pynt. Avslutt med dryss av kokesjokolade på toppen og noen striper med sjokoladesaus. Pynt gjerne med noe frukt også, om det skal serveres i selskap.

La kaken stå i kjøleskapet til over natten før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar